10 Kasım 2011 Perşembe

Eski bebeğe yeni yatak...

Bir yılbaşında (yılını hatırlayamıyorum şimdi :) )annemler kardeşime ve bana şu kutu içerisindeki kıvırcık saçlı gelinlikli bebeklerden almışlardı. Üstelik hem biberonundan su içirip ıslanan altını değiştiriyorduk; hem de sırtında plağı vardı; bir tarafını takınca ağlıyor diğer tarafını takınca gülüyordu. Kardeşiminkinin beyaz benimkinin mavi elbiseleri ve şapkaları vardı. O zamanlar fazla olmadığından bizim için çok kıymetlilerdi. Bezleri bile şimdiki bebekler gibi hazır bez taklidi değil, naylon içine bez parçası konup iki yandan bağlanan bezlerdendi. Bu bebekleri senelerdir saklıyoruz. Şimdi diyeceksiniz nerden çıktı bu yazı..
İşte bu bebeğimi annem bu sene almış, bir güzel elini yüzünü silmiş, saçlarını yeniden bez parçaları ile sarmış. Sonra oyuncakçıdan aldığı plastik bir beşiği bir güzel içinden dışına giydirmiş ve benim güzel bebeğimi de içine yatırıp doğum gününde kızıma hediye getirmiş. Hem de yanında kocaman elbise bohçası ile beraber. Anneannemle beraber 1-2 aydır bebeğime ne kıyafetler örmüşler, dikmişler inanamazsınız. Gece elbisesinden, geceliğine sabahlığına, tulumundan atkısına beresine... Şimdi size önce yatağını göstermek istiyorum. Kıyafetleri de tek tek giydirip fotoğraflayacağım (kızım bir türlü fırsat vermiyor, hemen oyuna başlıyor).
Yatağın dükkandan alınan kısmı mavi hali ve dönencesi. Kapitone kılıf annemin diktiği kılıf, kenarlardaki ve cibinlikteki tüller kızımın bebeklik beşiğinin cibinliğinin tülleri (bu tüllerin bir kısmından da bebeğe elbise dikmişler :) )


Yatağın içine bir de güzel takım dikmiş ki :) Altın yastığı, saten baş yastığı ve atlas yorganı ile tam takım.

Bu takımın asıl önemli özelliği ise annemin bebeklik takımından dikilmiş olması :) Anneannemin anneme hamileyken kendi elleri ile doğacak kızına elleriyle işlediği bebek takımının yorgan başındaki işlemeler ( ozaman tabii kız mı erkek mi bilmiyor, kıza pembe erkeğe mavi diye bir gelenek de yokmuş zaten).


Ve işte benim canım bebeğim. Biberonu ve emziği yok ama içindeki plak çalmasada halen duruyor :) Saçlarının bukleleri annem ilk getirdiğinde daha belirgindi. Deniz ilk iş saçlarını tarayınca biraz dağıldılar :)

Bu hediye şu anda kızım için tam anlamını bulmasa da benim için çok güzeldi. İleri de büyüyünce Deniz'e anlattığımda eminim o da kıymetini daha iyi anlayacaktır.
Canım anneannem ve annem ellerinize sağlık...

Hiç yorum yok: